Система за контрол на храните - HACCP / ISO

Ние от pecheno-prase.com държим не само вкуса на храната, но отделяме и много внимание тя да бъде здравословна и да отговаря на всички приложими нормативни изкисвания и добри практики по време на производството й. В стремежа си да отговорим на тези очаквания ние сме внедрили система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки или тъй наречената HACCP. Още повече, че ние изискваме от всички наши партньори, било то доставчици на месо, фирми за транспорт и други участници в дистрибуцията на продуктите ни също да поддържат такава система. Така гарантираме, че до вашата трапеза ще достигне един качествен и здравословен продукт.

Нашата HACCP система лежи на седем основни принципа:
  • Анализ на потенциалните опасности;
  • Определяне на контролни точки от всички етапи на процеса по приготвяне на печеното прасе;
  • Дефиниране на критични граници за определени показатели, които се следят. Така например следим температурата на печене с цел да гарантираме, че в месото всички опасни за човека микроорганизми са обезвредени;
  • Внедрили сме целенасочен план за мониторинг на показателите;
  • Изпълнение на коригиращи действия, в случаите в които се установи, че показателите са излезли извън критичните граници;
  • Разполагаме с документирани процедури са изследване ефикасността на приложените механизми за контрол;
  • Поддържаме документация, включително голям набор от процедури и записи относно контрола на критичните точки и анализа на опасностите.
  • С всичко това, ние от pecheno-prase.com гарантираме не само нормативно съответствие, но и подход с мисъл за клиента. Трябва да знаете, че рискувате изключително много купувайки прасе от някоя ловна дружинка или непроверен доставчик. Първото нещо, което следва да се направи след улова на такова животно е да занесе проба за изследвания в най-близката лаборатория. В същото време са много важни и условията на съхранение до излизане на резултатите, а и след това. Това са все дейности, които определено може да кажем, че не се извършват по най-добрия начин при неконтролирани условия. Не рискувайте своето здраве и това на близките си, избягвайте експериментите и се доверете на професионализма ни. Защото приготвянето на едно печено е не само майсторлък на готвача, а технология от която не можем да избягаме, ако не искаме да бъдем изненадани неприятно накрая.

     
was google +